Рецепти
Нова пица Ана Ристеска

Рецепт за две вкусни пици со домашно тесто

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, млаката вода, малку маргарин, 1 лажиче шеќер, 1/2 лажиче сол и со претходно стасаниот квасец.
  2. Се остава да стаса и тестото, потоа се размесува и се дели на два поголеми дела, и на уште две топчиња двојно помали од првите. Од поголемите топчиња се расукува кора тенка половина сантиметар и се става во тавчето за пица. Од помалите се прават топчиња што се редат околу плехот.
  3. Тестото се мачка со кечап и се покрива со ситно сечкан кашкавал, шунка, маслинки, сварени моркови и грашок од конзерва.
  4. Се прави маринада од оригано, 1 лажица масло, малку сол, зачини, бибер и од едно јајце. Сето ова убаво се мати. Откако ќе стаса пицата, се полива со маринадата. На крај се става кечап и се пече додека убаво не зарумени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: