Рецепти

Нутела колачиња
Послужете ги колачињата со топол чај, кафе или млеко и уживајте во чоколадниот вкус со арома на лешници
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Изматете со миксер 180 г нутела крем со јајцето. Матете околу 2 минути за да добиете изедначена смеса.
- Потоа додајте го брашното и промешајте добро со лажица. Формирајте топче од тестото и завиткајте го во проѕирна фолија, па оставете го да отстои 15-20 минути во фрижидер.
- Од тестото формирајте топчиња со големина на орев, со прстите направете вдлабнатина во средината и редете ги во плех со намастена хартија за печење. Со оваа доза отприлика добивате 25 колачиња.
- Останатиот крем ставете го во готварски шприц и нанесете го во длабнатините на колачињата и наросете врз нив мелени или сечкани лешници.
- Печете ги колачињата 10-тина минути во претходно загреана рерна на 170 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во