Рецепти
Нутела колачиња Ана Ѓорова

Послужете ги колачињата со топол чај, кафе или млеко и уживајте во чоколадниот вкус со арома на лешници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нутела крем(305 Грама)

Брашно(135 Грама)

Јајце(1 средно )

Лешник(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Изматете со миксер 180 г нутела крем со јајцето. Матете околу 2 минути за да добиете изедначена смеса.
  2. Потоа додајте го брашното и промешајте добро со лажица. Формирајте топче од тестото и завиткајте го во проѕирна фолија, па оставете го да отстои 15-20 минути во фрижидер.
  3. Од тестото формирајте топчиња со големина на орев, со прстите направете вдлабнатина во средината и редете ги во плех со намастена хартија за печење. Со оваа доза отприлика добивате 25 колачиња.
  4. Останатиот крем ставете го во готварски шприц и нанесете го во длабнатините на колачињата и наросете врз нив мелени или сечкани лешници.
  5. Печете ги колачињата 10-тина минути во претходно загреана рерна на 170 степени.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: