Рецепти
Нутела колачиња Ана Ѓорова

Послужете ги колачињата со топол чај, кафе или млеко и уживајте во чоколадниот вкус со арома на лешници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нутела крем(305 Грама)

Брашно(135 Грама)

Јајце(1 средно )

Лешник(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Изматете со миксер 180 г нутела крем со јајцето. Матете околу 2 минути за да добиете изедначена смеса.
  2. Потоа додајте го брашното и промешајте добро со лажица. Формирајте топче од тестото и завиткајте го во проѕирна фолија, па оставете го да отстои 15-20 минути во фрижидер.
  3. Од тестото формирајте топчиња со големина на орев, со прстите направете вдлабнатина во средината и редете ги во плех со намастена хартија за печење. Со оваа доза отприлика добивате 25 колачиња.
  4. Останатиот крем ставете го во готварски шприц и нанесете го во длабнатините на колачињата и наросете врз нив мелени или сечкани лешници.
  5. Печете ги колачињата 10-тина минути во претходно загреана рерна на 170 степени.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: