Рецепти
Обланда со бисквити Ана Ѓорова

Едноставен и непечен десерт со бисквити и кафе и со фил од чоколадо што е одличен за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(3 листови )

Бисквити(400 Грама)

Варено кафе(200 Милилитри)

Јајце(5 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во подлабок сад ставете ги јајцата и шеќерот и матете ги со жица за матење на пареа. Додајте го чоколадото и матете додека да се растопи.
  2. Во друг сад со миксер изматете го маргаринот и додајте го во изладената смеса. Измешајте со дрвена лажица.
  3. Земете еден лист обланда, премачкајте ја со филот, така што обландата ќе биде со помазната страна одоздола.
  4. Земете од бисквитите, потопете ги во кафе и наредете ги врз филот.
  5. Постапката повторувајте ја додека ги потрошите обландите.
  6. На крајот целата обланда премачкајте ја со глазура од чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: