Рецепти
Обланда со бисквити Ана Ѓорова

Едноставен и непечен десерт со бисквити и кафе и со фил од чоколадо што е одличен за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(3 листови )

Бисквити(400 Грама)

Варено кафе(200 Милилитри)

Јајце(5 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во подлабок сад ставете ги јајцата и шеќерот и матете ги со жица за матење на пареа. Додајте го чоколадото и матете додека да се растопи.
  2. Во друг сад со миксер изматете го маргаринот и додајте го во изладената смеса. Измешајте со дрвена лажица.
  3. Земете еден лист обланда, премачкајте ја со филот, така што обландата ќе биде со помазната страна одоздола.
  4. Земете од бисквитите, потопете ги во кафе и наредете ги врз филот.
  5. Постапката повторувајте ја додека ги потрошите обландите.
  6. На крајот целата обланда премачкајте ја со глазура од чоколадо.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: