Рецепти
Ориз со брокули и кашкавал Ана Ѓорова

Оризот во комбинација со брокулата и кашкавалот добива одличен вкус. Подгответе го овој рецепт како гарнир или како лесна вечера со салата по желба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(300 Грама)

Брокула(200 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Кромид(80 Грама)

Путер

Бело вино(1 Супена лажица)

Масло(1 Супена лажица)

Бистра зеленчукова супа(7,5 Децилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пропржете го исечканиот кромид на една лажица масло и малку путер.
  2. Откако убаво ќе се пропржи кромидот и ќе стане стаклест, додајте ги исчистените и ситно сечкани брокули, посолете ги, полејте ги со половина лажица бело вино и оставете оризот да се свари, полевајќи го со претходно сварената зеленчукова супа.
  3. Кога ќе биде готов, измешајте го со исечканиот кашкавал и сервирајте го топол.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: