Рецепти
Ориз со брокули и кашкавал Ана Ѓорова

Оризот во комбинација со брокулата и кашкавалот добива одличен вкус. Подгответе го овој рецепт како гарнир или како лесна вечера со салата по желба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(300 Грама)

Брокула(200 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Кромид(80 Грама)

Путер

Бело вино(1 Супена лажица)

Масло(1 Супена лажица)

Бистра зеленчукова супа(7,5 Децилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пропржете го исечканиот кромид на една лажица масло и малку путер.
  2. Откако убаво ќе се пропржи кромидот и ќе стане стаклест, додајте ги исчистените и ситно сечкани брокули, посолете ги, полејте ги со половина лажица бело вино и оставете оризот да се свари, полевајќи го со претходно сварената зеленчукова супа.
  3. Кога ќе биде готов, измешајте го со исечканиот кашкавал и сервирајте го топол.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: