Рецепти
Ориз со соја Ана Ѓорова

Кинески рецепт кој може да го готвите како прилог

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(150 Грама)

Соја зрна(100 Грама)

Вода(150 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Сојата потопете ја во вода и оставете ја да отстои цела ноќ или пропржете ја на сува тава со постојано мешање сè додека лушпата не почне да пука.
  2. Добро измиениот ориз ставете го во тенџере заедно со сојата и добро измешајте.
  3. Додајте вода, сол, поклопете ги и на силен оган, варете 50 минути.
  4. Декорирајте со свеж магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: