Рецепти
Ориз со туна и грашак
Брза вечера од варен ориз, туна и грашак. Може да ја подготвите и како гарнир со ручекот.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ориз(300 Грама)
Туна во конзерва(1 )
Грашок(1 конзерва )
Кромид(1 мала главица )
Магдонос(1 Китка)
Путер(30 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Сварете го оризот во поголемо количество зовриена и посолена вода.
- Во меѓувреме исечкајте го кромидот и пржете го на путер.
- Додајте ја исечканата туна и грашакот. Измешајте ги, оставете ги кратко на тивок оган и зачинете ги со сол и бибер.
- Исцедете го оризот, измешајте го со грашакот и туната и посипете го со сечканиот магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во