Рецепти
Ориз со туна и грашак Ана Ѓорова

Брза вечера од варен ориз, туна и грашак. Може да ја подготвите и како гарнир со ручекот.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(300 Грама)

Туна во конзерва(1 )

Грашок(1 конзерва )

Кромид(1 мала главица )

Магдонос(1 Китка)

Путер(30 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сварете го оризот во поголемо количество зовриена и посолена вода.
  2. Во меѓувреме исечкајте го кромидот и пржете го на путер.
  3. Додајте ја исечканата туна и грашакот. Измешајте ги, оставете ги кратко на тивок оган и зачинете ги со сол и бибер.
  4. Исцедете го оризот, измешајте го со грашакот и туната и посипете го со сечканиот магдонос.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: