Рецепти
Овесни барови со јаворов сируп Ана Ѓорова

Здрава ужинка или појадок со чаша млеко. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Банана(1 )

Јајце(1 )

Јаворов сируп(3/8 Чаша)

Овесни снегулки(2 1/2 )

Прашок за печиво(1/2 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Кокосово масло(1/4 Чаша)

Сечкани ореви(1/3 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Изблендирајте 1 чаша од овесните снегулки да се сомелат како брашно.
  3. Потоа во садот со овесните снегулки додајте ги млекото, испасираната банана, јаворовиот сируп, кокосовото масло, јајцето и ванилата, па мешајте со жица за матење да се соединат состојките.
  4. Додајте ги останатите овесни снегулки, циметот, прашокот за печиво и солта, па измешајте.
  5. Додајте ги и сечканите ореви, измешајте, па претурете ја смесата во намастен четвртаст калап за печење.
  6. Печете 35-40 минути или додека колачот добие златнокафена боја. По 25 минути печење проверете дали брзо се пече, ако веќе е потемнет колачот, ставете одозгора хартија за печење и допечете го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: