Рецепти
Овесни колачиња со бадеми Ана Ѓорова

Здрава ужинка што е одлична и како појадок со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(70 Грама)

Кокос(40 Грама)

Овесни снегулки(80 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Морска сол(1/2 Кафена лажица)

Јаворов сируп(3 Супени лажици)

Банана(110 Грама)

Млеко(60 Милилитри)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(90 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Бадемите исечкајте ги и измешајте ги со кокосот, овесните снегулки, циметот и солта.
  3. Во помал сад измешајте ги бананите, претходно испасирани, јаворовиот сируп (или мед), млакото млеко, растопеното кокосово масло, сокот од лимон и ванила екстрактот додека добиете хомогена смеса.
  4. Потоа измешајте ги со исечканите бадеми, па додајте го и исечканото чоколадо.
  5. Со лажица формирајте колачиња и редете ги врз плех со намастена хартија за печење.
  6. Печете ги колачињата во загреаната рерна околу 25-30 минути или додека потемнат на краевите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: