Рецепти
Овесни колачиња со бадеми Ана Ѓорова

Здрава ужинка што е одлична и како појадок со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(70 Грама)

Кокос(40 Грама)

Овесни снегулки(80 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Морска сол(1/2 Кафена лажица)

Јаворов сируп(3 Супени лажици)

Банана(110 Грама)

Млеко(60 Милилитри)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(90 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Бадемите исечкајте ги и измешајте ги со кокосот, овесните снегулки, циметот и солта.
  3. Во помал сад измешајте ги бананите, претходно испасирани, јаворовиот сируп (или мед), млакото млеко, растопеното кокосово масло, сокот од лимон и ванила екстрактот додека добиете хомогена смеса.
  4. Потоа измешајте ги со исечканите бадеми, па додајте го и исечканото чоколадо.
  5. Со лажица формирајте колачиња и редете ги врз плех со намастена хартија за печење.
  6. Печете ги колачињата во загреаната рерна околу 25-30 минути или додека потемнат на краевите.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: