Рецепти
Овесни колачиња со бадеми Ана Ѓорова

Здрава ужинка што е одлична и како појадок со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(70 Грама)

Кокос(40 Грама)

Овесни снегулки(80 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Морска сол(1/2 Кафена лажица)

Јаворов сируп(3 Супени лажици)

Банана(110 Грама)

Млеко(60 Милилитри)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(90 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Бадемите исечкајте ги и измешајте ги со кокосот, овесните снегулки, циметот и солта.
  3. Во помал сад измешајте ги бананите, претходно испасирани, јаворовиот сируп (или мед), млакото млеко, растопеното кокосово масло, сокот од лимон и ванила екстрактот додека добиете хомогена смеса.
  4. Потоа измешајте ги со исечканите бадеми, па додајте го и исечканото чоколадо.
  5. Со лажица формирајте колачиња и редете ги врз плех со намастена хартија за печење.
  6. Печете ги колачињата во загреаната рерна околу 25-30 минути или додека потемнат на краевите.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: