Рецепти
Овесни колачиња со цимет и мед Ана Ѓорова

Брзи и лесни овесни колачиња за вкусна ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(120 Милилитри)

Овесни снегулки(2 Чаши)

Маргарин(или путер 40 грама )

Суво грозје(2/3 Чаша)

Шеќер(1/2 Чаша)

Мед(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Брашно(3 Супени лажици)

Цимет(2-3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маслото и путерот се топат во тенџере на рингла.
  2. Се додаваат шеќерот, овесните снегулки, сувото грозје и медот и се трга настрана да се олади.
  3. Потоа се додаваат 2 јајца и брашното и непрекинато се меша со лажица.
  4. Колачињата рачно се обликуваат во кружна форма и редат во плех врз хартија за печење.
  5. Се печат во рерна на 170 степени околу 7-8 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: