Рецепти
Овесни колачиња со цимет и мед Ана Ѓорова

Брзи и лесни овесни колачиња за вкусна ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(120 Милилитри)

Овесни снегулки(2 Чаши)

Маргарин(или путер 40 грама )

Суво грозје(2/3 Чаша)

Шеќер(1/2 Чаша)

Мед(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Брашно(3 Супени лажици)

Цимет(2-3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маслото и путерот се топат во тенџере на рингла.
  2. Се додаваат шеќерот, овесните снегулки, сувото грозје и медот и се трга настрана да се олади.
  3. Потоа се додаваат 2 јајца и брашното и непрекинато се меша со лажица.
  4. Колачињата рачно се обликуваат во кружна форма и редат во плех врз хартија за печење.
  5. Се печат во рерна на 170 степени околу 7-8 минути.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: