Рецепти
Паеља со пилешко и морски плодови Ана Ѓорова

Традиционално морско јадење со потекло од Шпанија што се подготвува лесно и брзо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 Килограм)

Ориз(250 Грама)

Школки(10 )

Ракчиња(10 )

Грашок(100 Грама)

Лимон(1 )

Кромид(50 Грама)

Лук(2 Главици)

Домат(100 Грама)

Црни маслинки(8-10 )

Коцка за супа-бујон(1 )

Масло(4 Супени лажици)

Шафран(1 Кафена лажица)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исечете го пилешкото месо на 5-6 парчиња, посолете ги и пропржете ги на малку масло.
  2. Кога месото ќе омекне, додајте исечкан кромид, лук, домат, маслинки, грашак, школки и ракчиња.
  3. Во меѓувреме во поголема тава растопете маргарин и пржете го оризот, зачинете го со босилек, шафран и сол.
  4. Згответе ја пилешката супа и прелијте ја врз оризот, додајте го месото и морските плодови, а потоа гответе додека водата не испари и оризот не биде готов.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: