Рецепти
Палачинки со зеленчук
Солени палачинки со тиквички, моркови и печурки
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(2 )
Жолчка од јајце(2 )
Млеко(2,5 Децилитри)
Брашно(100-120 Грама)
Тиквичка(2 помали )
Морков(2 )
Свежи шампињони(300 Грама)
Кромид(2 Главици)
Путер(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Од јајцата, жолчките, брашното, солта и млекото се прави тесто за палчинки и се остава да отстои 30 минути.
- Во меѓувреме се сечка кромидот, а печурките се сечат на тенки листови. Тиквичките и морковот се сечат на крукчиња.
- Се пржи кромидот со половина од путерот на тивок оган колку да стане малку сладок.
- Потоа се става целиот зеленчук и се меша 5 минути. Се зачинува со сол и бибер и се додава сечкан магдонос.
- Палачинките се пржат, па се става од филот и се служат веднаш.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во