Рецепти
Палента со печурки и сос Ана Ѓорова

Едноставен, а одличен рецепт со извонреден вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(300 Грама)

Сол

Бибер

Масло(4 Супени лажици)

Сирење(50-70 Грама)

Доматен сос(400 Грама)

Свежи шампињони(400 Грама)

Кромид(1 помала главица )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пченкарното брашно сварете го во еден литар посолена вода.
  2. Додајте го маслото, ренданото сирење и сето тоа ставете го во подмачкан сад.
  3. Врз него додајте сос од домат, сол и бибер.
  4. Шампињоните исечете ги на листови и пржете ги со исечканиот кромид. Зачинете ги и ставете ги врз палентата.
  5. Додајте уште малку сирење (или кашкавал) и допечете ја палентата 5 минути во рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: