Рецепти
Палента со печурки и сос Ана Ѓорова

Едноставен, а одличен рецепт со извонреден вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(300 Грама)

Сол

Бибер

Масло(4 Супени лажици)

Сирење(50-70 Грама)

Доматен сос(400 Грама)

Свежи шампињони(400 Грама)

Кромид(1 помала главица )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пченкарното брашно сварете го во еден литар посолена вода.
  2. Додајте го маслото, ренданото сирење и сето тоа ставете го во подмачкан сад.
  3. Врз него додајте сос од домат, сол и бибер.
  4. Шампињоните исечете ги на листови и пржете ги со исечканиот кромид. Зачинете ги и ставете ги врз палентата.
  5. Додајте уште малку сирење (или кашкавал) и допечете ја палентата 5 минути во рерна.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: