Рецепти
Панцероти со кашкавал и колбаси
Лесно предјадење или појадок кој можете да го послужите со кисело млеко или јогурт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лиснато тесто(500 Грама)
Чаден колбас(250 Грама)
Домат(1 )
Кашкавал(100 Грама)
Рузмарин(1 Гранче)
Лук(1 Чешне)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Колбасите ситно ги сечкаме и ги пржиме на загерано маслиново масло во тава на оган.
- Чешнето лук и листовите рузмарин ситно ги сечкаме и ги додаваме во тавата. Доматот го лупиме, го сечкаме на ситни коцки и го додаваме во тавата со запржени колбаси. Посолуваме, наросуваме црн пипер, промешуваме и откако и доматот ќе се испржи ја тргаме тавата со филот од оган.
- На набрашнета работна маса го ставаме лиснатото тесто, го наросуваме со брашно и го сечеме на 8 правоаголни парчиња. Парчињата ги наросуваме со брашно и со сукалка развлекуваме правоаголни кори.
- Врз корите со лажица нанесуваме фил. На покрупната страна од рендето го рендаме кашкавалот и го нанаесуваме врз филот.
- Филуваните кори ги преклопуваме на половина и со вилушка ги притискаме краевите за да се залепат.
- Ги пржиме панцеротите на поголема количина загеано масло за јадење во тава на оган. Откако ќе поруменат од двете страни ги ставаме на чинија обложена со хартија.
- Потоа ги редиме на чинија за сервирање.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во