Рецепти
Папа рељена (полнети компири) Ана Ѓорова

Познат јужноамерикански рецепт за предјадење од пржени, полнети компири со мелено месо, јајца и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Мешано мелено месо(1/2 Килограм)

Домат(2 )

Кромид(2 Главици)

Јајце(3 )

Зелени маслинки

Лук(1 Главица)

Магдонос

Сол

Бибер

Масло(за пржењето )

Брашно(по потреба за пржењето )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите сварете ги и направете пире. Зачинете со сол и бибер и оставете го пирето да се лади.
  2. Во тава на малку масло пропржете ги сечканиот кромид и лук.
  3. Кога ќе омекнат, додајте ги меленото месо, сечканите домати и магдонос, промешајте, па додајте ги сечканите маслинки и 2 варени јајца сечкани на коцки.
  4. Во пирето додајте 1 свежо јајце и месете го да стане меко. Со набрашнети раце правете топки од пирето и полнете ги со филот.
  5. Топките извалкајте ги во брашно и пржете ги во загреано масло.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: