Рецепти
Папа рељена (полнети компири) Ана Ѓорова

Познат јужноамерикански рецепт за предјадење од пржени, полнети компири со мелено месо, јајца и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Мешано мелено месо(1/2 Килограм)

Домат(2 )

Кромид(2 Главици)

Јајце(3 )

Зелени маслинки

Лук(1 Главица)

Магдонос

Сол

Бибер

Масло(за пржењето )

Брашно(по потреба за пржењето )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите сварете ги и направете пире. Зачинете со сол и бибер и оставете го пирето да се лади.
  2. Во тава на малку масло пропржете ги сечканиот кромид и лук.
  3. Кога ќе омекнат, додајте ги меленото месо, сечканите домати и магдонос, промешајте, па додајте ги сечканите маслинки и 2 варени јајца сечкани на коцки.
  4. Во пирето додајте 1 свежо јајце и месете го да стане меко. Со набрашнети раце правете топки од пирето и полнете ги со филот.
  5. Топките извалкајте ги во брашно и пржете ги во загреано масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: