Рецепти
Папа рељена (полнети компири) Ана Ѓорова

Познат јужноамерикански рецепт за предјадење од пржени, полнети компири со мелено месо, јајца и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Мешано мелено месо(1/2 Килограм)

Домат(2 )

Кромид(2 Главици)

Јајце(3 )

Зелени маслинки

Лук(1 Главица)

Магдонос

Сол

Бибер

Масло(за пржењето )

Брашно(по потреба за пржењето )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите сварете ги и направете пире. Зачинете со сол и бибер и оставете го пирето да се лади.
  2. Во тава на малку масло пропржете ги сечканиот кромид и лук.
  3. Кога ќе омекнат, додајте ги меленото месо, сечканите домати и магдонос, промешајте, па додајте ги сечканите маслинки и 2 варени јајца сечкани на коцки.
  4. Во пирето додајте 1 свежо јајце и месете го да стане меко. Со набрашнети раце правете топки од пирето и полнете ги со филот.
  5. Топките извалкајте ги во брашно и пржете ги во загреано масло.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: