Рецепти
Парена торта со јаболки и ореви Ана Ѓорова

Шербет торта на едноставен начин што е многу вкусна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Гриз(250 Грама)

Брашно(250 Грама)

Сечкани ореви(250 Грама)

Јаболко(3 )

Суво грозје(100 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Рум(8 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 пакување за шербет )

Лимон(1 за шербет )

Вода(3 чаши за шербет )

Шеќер(3 чаши за шербет )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сувото грозје оставете го да отстои со румот околу половина час, одвреме-навреме промешувајте да  впие грозјето од румот. Потоа изцедете го од румот.
  2. Јајцата со миксер убаво изматете ги со шеќерот додека шеќерот се растопи.
  3. Потоа во смесата со матените јајца додајте ги изренданите и излупени јаболки, гризот, сечканите ореви, сувото грозје, брашното и прашакот за печиво.
  4. Добро соединете ги состојките и смесата претурете ја во кружен сад бр. 30.
  5. Печете во рерна на 180 степени, 20 минути.
  6. Во меѓувреме подгответе шербет: во тенџере на оган ставете ги водата, шеќерот, ренданата кора од лимонот и сокот и ванилиниот шеќер. Варете додека да добиете посакувана густина и додека се растопи шеќерот, околу 10 минути.
  7. Ладната торта исечете ја на парчиња и прелијте ја со ладниот шербет. Оставете да впие пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: