Рецепти
Паштета од хељда Ана Ѓорова

Хељдата е корисна намирница, а овој рецепт е одлична комбинација за вкусен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Хељдата сварете ја 25 минути во посолена вода. Соодносот е 1: 4, а варете додека водата целосно испари.
  2. Во меѓувреме на маслиново масло испржете го ситно сечканиот кромид, па кога ќе омекне, додајте ловоров лист и сечкани печурки.
  3. Динстајте ја смесата додека течноста од печурките целосно испари.
  4. Печурките зачинете ги по вкус со сол, бибер, лук во прав и сув магдонос.
  5. Потоа заедно со оладената хељда, сенфот (или може таан) и со киселите краставички се ставаат во блендер и смесата се микса додека да се добие хомоген крем.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: