Рецепти
Пастрмка во сос од ореви (посно) Ана Ѓорова

Брза пржена риба со сос од мелени ореви за посен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(1 Килограм)

Мелени ореви(250 Грама)

Брашно(2 лажици + за пржење на рибата )

Масло(1 Чаша)

Оцет(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пастрмката исчистете ја и исечете ја по должина на грбот, а потоа исечете ја на 6-7 парчиња и посолете ја.
  2. Во сад загрејте масло, рибата извалкајте ја во брашно и испржете ја.
  3. Во друг сад загрејте две лажици масло, загрејте го и додајте две лажици брашно и пржете со мешање. Во прженото брашно додајте ги мелените ореви, па и нив мешајте ги додека смесата не поцрвене.
  4. Во сосот ставете две чаши млака вода, две лажици оцет и сечканиот лук. Добро измешајте, додајте уште малку вода, оставете малку да се вари и со сосот прелејте ја пржената риба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: