Рецепти
Печени јуфки Ана Ѓорова

Јуфки во рерна со кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(250 Грама)

Јајце(3 )

Рендан кашкавал(100-150 Грама)

Кромид(1 мала главица )

Масло(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Сол

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Изматете ги јајцата, додајте го ренданиот кашкавал, сечканиот магдонос и малку рендано морско оревче.
  2. Јуфките сварете ги во поголемо количество зовриена и посолена вода, исцедете ги, префрлете ги во садот со матените јајца и измешајте ги.
  3. Кромидот излупете го, исечкајте го и пржете го во тава со масло. Додајте ги тестенините, измешајте ги, па префрлете ги во тава.
  4. Печете ги 20-тина минути и потоа сервирајте ги ладни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: