Рецепти
Печени јуфки Ана Ѓорова

Јуфки во рерна со кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(250 Грама)

Јајце(3 )

Рендан кашкавал(100-150 Грама)

Кромид(1 мала главица )

Масло(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Сол

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Изматете ги јајцата, додајте го ренданиот кашкавал, сечканиот магдонос и малку рендано морско оревче.
  2. Јуфките сварете ги во поголемо количество зовриена и посолена вода, исцедете ги, префрлете ги во садот со матените јајца и измешајте ги.
  3. Кромидот излупете го, исечкајте го и пржете го во тава со масло. Додајте ги тестенините, измешајте ги, па префрлете ги во тава.
  4. Печете ги 20-тина минути и потоа сервирајте ги ладни.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: