Рецепти
Печени јуфки
Јуфки во рерна со кашкавал
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јуфки(250 Грама)
Јајце(3 )
Рендан кашкавал(100-150 Грама)
Кромид(1 мала главица )
Масло(1 Супена лажица)
Сечкан магдонос(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Изматете ги јајцата, додајте го ренданиот кашкавал, сечканиот магдонос и малку рендано морско оревче.
- Јуфките сварете ги во поголемо количество зовриена и посолена вода, исцедете ги, префрлете ги во садот со матените јајца и измешајте ги.
- Кромидот излупете го, исечкајте го и пржете го во тава со масло. Додајте ги тестенините, измешајте ги, па префрлете ги во тава.
- Печете ги 20-тина минути и потоа сервирајте ги ладни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во