Рецепти
Печени јуфки Ана Ѓорова

Јуфки во рерна со кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(250 Грама)

Јајце(3 )

Рендан кашкавал(100-150 Грама)

Кромид(1 мала главица )

Масло(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Сол

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Изматете ги јајцата, додајте го ренданиот кашкавал, сечканиот магдонос и малку рендано морско оревче.
  2. Јуфките сварете ги во поголемо количество зовриена и посолена вода, исцедете ги, префрлете ги во садот со матените јајца и измешајте ги.
  3. Кромидот излупете го, исечкајте го и пржете го во тава со масло. Додајте ги тестенините, измешајте ги, па префрлете ги во тава.
  4. Печете ги 20-тина минути и потоа сервирајте ги ладни.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: