Рецепти

Печени лепчиња со шампињони и кашкавал
Вкусни, топли лепчиња со сос од печурки и кашкавал како одлична идеја за вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свежи шампињони(250 Грама)
Маргарин(40 Грама)
Интегрален леб(8 Парчиња)
Лук(1 Главица)
Брашно(1 Супена лажица)
Млеко(1.5 Децилитри)
Бибер(1 Кафена лажица)
Кисела павлака(2 Децилитри)
Гауда кашкавал(80 Грама)
Вегета(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Шампињоните исечете ги на листови и пропржете ги на загреано масло со исечкан лук.
- Додајте вегета и брашно, промешајте, додајте млеко и гответе околу 5 минути.
- Потоа додајте кисела павлака и убаво промешајте, а потоа ставете ја смесата во сад настрана.
- Парчињата интегрален леб намачкајте ги со маргарин на двете страни и ставете ги многу кратко во тавата да се пропржат од двете страни, колку да се стопли лепчето и да се стопи маргаринот.
- На лепчињата додајте ја смесата со шампињоните и наросете ги со рендан кашкавал, а потоа ставете ги во рерна и печете ги на висока температура неколку минути додека кашкавалот не се стопи и не зарумени.
- Готовите лепчиња послужете ги топли со млад кромид.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во