Рецепти
Печени лепчиња со шампињони и кашкавал Ана Ѓорова

Вкусни, топли лепчиња со сос од печурки и кашкавал како одлична идеја за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Маргарин(40 Грама)

Интегрален леб(8 Парчиња)

Лук(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(1.5 Децилитри)

Бибер(1 Кафена лажица)

Кисела павлака(2 Децилитри)

Гауда кашкавал(80 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Шампињоните исечете ги на листови и пропржете ги на загреано масло со исечкан лук.
  2. Додајте вегета и брашно, промешајте, додајте млеко и гответе околу 5 минути.
  3. Потоа додајте кисела павлака и убаво промешајте, а потоа ставете ја смесата во сад настрана.
  4. Парчињата интегрален леб намачкајте ги со маргарин на двете страни и ставете ги многу кратко во тавата да се пропржат од двете страни, колку да се стопли лепчето и да се стопи маргаринот.
  5. На лепчињата додајте ја смесата со шампињоните и наросете ги со рендан кашкавал, а потоа ставете ги во рерна и печете ги на висока температура неколку минути додека кашкавалот не се стопи и не зарумени.
  6. Готовите лепчиња послужете ги топли со млад кромид.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: