Рецепти
Печени лепчиња со шампињони и кашкавал Ана Ѓорова

Вкусни, топли лепчиња со сос од печурки и кашкавал како одлична идеја за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Маргарин(40 Грама)

Интегрален леб(8 Парчиња)

Лук(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(1.5 Децилитри)

Бибер(1 Кафена лажица)

Кисела павлака(2 Децилитри)

Гауда кашкавал(80 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Шампињоните исечете ги на листови и пропржете ги на загреано масло со исечкан лук.
  2. Додајте вегета и брашно, промешајте, додајте млеко и гответе околу 5 минути.
  3. Потоа додајте кисела павлака и убаво промешајте, а потоа ставете ја смесата во сад настрана.
  4. Парчињата интегрален леб намачкајте ги со маргарин на двете страни и ставете ги многу кратко во тавата да се пропржат од двете страни, колку да се стопли лепчето и да се стопи маргаринот.
  5. На лепчињата додајте ја смесата со шампињоните и наросете ги со рендан кашкавал, а потоа ставете ги во рерна и печете ги на висока температура неколку минути додека кашкавалот не се стопи и не зарумени.
  6. Готовите лепчиња послужете ги топли со млад кромид.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: