Рецепти
Печени тиквички со моркови Ана Ѓорова

Вегетаријанско јадење што може да го послужите како гарнир со главното јадење или за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 )

Морков(3-4 )

Магдонос(1 Китка)

Млад лук(3-4 )

Вегета(1 Супена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките ги лупиме, ги сечкаме на кругови и ги редиме во тава за печење. Врз нив нанесуваме морков, сечкан лук и магдонос. Повторно редиме кругови тиквички.
  2. Налеваме вода колку да ги покрие тиквичките и ги ставаме на оган да зовријат, а во меѓувреме ја подготвуваме запршката.
  3. Во загреано масло го ставаме брашното, пропржуваме и го додаваме биберот, а потоа ја нанесуваме запршката врз тиквичките.
  4. Тиквичките ги ставаме во загреана рерна да се печат на 200 степени додека изврие водата од нив.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: