Рецепти
Печени тортелини Ана Ѓорова

Печени тестенини со сланина, шампињони, грашак и пармезан. Одлични за вечера или ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортелини(200 Грама)

Димена сланина(100 Грама)

Свежи шампињони(100 Грама)

Грашок(1 Чаша)

Путер(1 Супена лажица)

Кисела павлака(1 Чаша)

Рендан пармезан(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сварете ги тортелините според упатството на пакувањето и потоа исцедете ги.
  2. Во огноотпорен сад стопете путер и продинстајте ги шампињоните кои претходно ги исековте на листови, додајте исечкана сланина, уште малку пропржете и одозгора распоредете ги тортелините со 1 чаша сварен грашак.
  3. Додајте павлака и пармезан и печете во рерна 20-тина минути додека убаво не се запечат и малку не потемнат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: