Рецепти
Печено пиле со зеленчук Ана Ѓорова

Сочно, зачинето пиле во комбинација со зеленчук како одлична идеја за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите излупете ги и исечете ги на коцки, морковите излупете ги, кромидот излупете го и преполовете го, а доматите измијте ги.
  2. Пилето убаво измијте го, исушете го со кујнска крпа и премачкајте го со масло и сенф. Потоа втријте го убаво со зачините за да впие.
  3. Во поголем, намастен плех, ставете го пилето и покрај него наредете го зеленчукот. Додајте масло, зачинете уште со црвен пипер, сол, бибер и вегета и налејте по околу половина чаша бело вино и вода, колку да се покрие зеленчукот, но не премногу.
  4. Така подготвеното пиле ставете го во загреана рерна на 200 степени да се пече додека добие убава боја и додека зеленчукот омекне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: