Рецепти
Печено пиле со зеленчук Ана Ѓорова

Сочно, зачинето пиле во комбинација со зеленчук како одлична идеја за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите излупете ги и исечете ги на коцки, морковите излупете ги, кромидот излупете го и преполовете го, а доматите измијте ги.
  2. Пилето убаво измијте го, исушете го со кујнска крпа и премачкајте го со масло и сенф. Потоа втријте го убаво со зачините за да впие.
  3. Во поголем, намастен плех, ставете го пилето и покрај него наредете го зеленчукот. Додајте масло, зачинете уште со црвен пипер, сол, бибер и вегета и налејте по околу половина чаша бело вино и вода, колку да се покрие зеленчукот, но не премногу.
  4. Така подготвеното пиле ставете го во загреана рерна на 200 степени да се пече додека добие убава боја и додека зеленчукот омекне.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: