Рецепти
Пекиншка патка Ана Ѓорова

Едно од најпознатите национални јадења од Кина што се состои од печена патка позната по тенката, крцкава кожа, со автентични верзии на сервирање.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Месо од патка(4 Парчиња)

Соја сос(4-5 Супени лажици)

Црвено вино(2-3 Супени лажици)

Лук(3-4 Чешниња)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се користи месо од грбот на патката и се маринира 30-тина минути.
  2. Маринираните парчиња патка се ставаат во тавче да се пржат 5-7 минути.
  3. Парчињата потоа се сечат на тенки парчиња и се послужуваат со варен ориз и зеленчук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: