Рецепти
Пекиншка патка Ана Ѓорова

Едно од најпознатите национални јадења од Кина што се состои од печена патка позната по тенката, крцкава кожа, со автентични верзии на сервирање.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Месо од патка(4 Парчиња)

Соја сос(4-5 Супени лажици)

Црвено вино(2-3 Супени лажици)

Лук(3-4 Чешниња)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се користи месо од грбот на патката и се маринира 30-тина минути.
  2. Маринираните парчиња патка се ставаат во тавче да се пржат 5-7 минути.
  3. Парчињата потоа се сечат на тенки парчиња и се послужуваат со варен ориз и зеленчук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: