Рецепти
Пекиншка патка Ана Ѓорова

Едно од најпознатите национални јадења од Кина што се состои од печена патка позната по тенката, крцкава кожа, со автентични верзии на сервирање.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Месо од патка(4 Парчиња)

Соја сос(4-5 Супени лажици)

Црвено вино(2-3 Супени лажици)

Лук(3-4 Чешниња)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се користи месо од грбот на патката и се маринира 30-тина минути.
  2. Маринираните парчиња патка се ставаат во тавче да се пржат 5-7 минути.
  3. Парчињата потоа се сечат на тенки парчиња и се послужуваат со варен ориз и зеленчук.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: