Рецепти
Пекиншка патка
Едно од најпознатите национални јадења од Кина што се состои од печена патка позната по тенката, крцкава кожа, со автентични верзии на сервирање.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Месо од патка(4 Парчиња)
Соја сос(4-5 Супени лажици)
Црвено вино(2-3 Супени лажици)
Лук(3-4 Чешниња)
Сол(1 Супена лажица)
Бибер(1 Супена лажица)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Масло(2-3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Се користи месо од грбот на патката и се маринира 30-тина минути.
- Маринираните парчиња патка се ставаат во тавче да се пржат 5-7 минути.
- Парчињата потоа се сечат на тенки парчиња и се послужуваат со варен ориз и зеленчук.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во