Рецепти
Пикантен пилешки џигер Ана Ѓорова

Едноставен ручек од динстан пилешки џигер со мешани зачини и пикантен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Маргарин(40 Грама)

Кромид(3 Главици)

Брашно(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Павлака(2 Супени лажици)

Бело вино(1 Децилитар)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(малку )

Бибер

Мајчина душичка

Сув босилек

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Буковец(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ставете го маргаринот или маслото во длабоко тенџере да се растопи, па потоа ставете го ситно сечканиот кромид да се пржи.
  2. Кога кромидот ќе пожолти, додајте го исечканиот пилешки џигер и пржете ги заедно десетина минути.
  3. Додајте го брашното, солта, биберот, ситно сечканиот магдонос, босилекот, мајчината душичка и сенфот.
  4. Промешајте добро, па додајте го виното и малку вода и варете додека испари течноста.
  5. Кога ќе биде сварено, додајте ги павлаката, црвениот пипер, буковецот, измешајте добро и тргнете го тенџерето од рингла.
  6. Сервирајте со ориз или со друг додаток по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: