Рецепти
Пикантни колбаси на скара Ана Ѓорова

Домашни лути колбасици на скара од свинско месо со зеленчук и пикантен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измешајте го меленото месо со ситно сечканиот кромид, 2 лути пиперчиња ситно исечкани, сечканото чешне лук, црвен пипер, бибер и сол.
  2. Смесата добро соединете ја и со дланките обликувајте мали колбасици кои ќе ги набодете на дрвени стапчиња за ражничи, а потоа испечете ги на скара.
  3. Тиквичките, модриот патлиџан, 50 грама исечкан домат (само месестиот дел), 50 грама црвен кромид исечкајте ги на ситни коцкички, едно по едно од зеленчуците пржете ги на силен оган, оставете да се оладат, па помешајте ги со изренданиот гауда кашкавал и пченката од конзерва.
  4. Наредете ги тортиљите, замотајте ги во алуминиумска фолија и додајте го зеленукот.
  5. За сосот: ситно исечкајте 2 домати, 1 црвен кромид, 1 луто пиперче и коријандерот. Исцедете ја лиметата и додајте 3 дл маслиново масло, па сето тоа убаво промешајте го.
  6. Тортиљите во алуминиумска фолија малку загрејте ги на скарата колку да се растопи кашкавалот.
  7. Печените колбасици ставете ги врз зеленчукот во тортиљите и послужете ги со сосот. Во сосот по желба може да додадете и кисела павлака.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: