Рецепти
Пиле со печурки Ана Ѓорова

Пиле во црвено вино и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Масло(3 Супени лажици)

Свежи шампињони(500 Грама)

Грашок(250 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Црвено вино(3/8 Литри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пилето се сече на четири дела и му се додава сол, бибер и темјан.
  2. Парчињата се пржат на масло од сите страни неколку минути, а потоа се додава вино и се динста половина час.
  3. Печурките се мешаат со грашакот и се додаваат со месото во тавата.
  4. Се промешува и динста уште 10-тина минути, а потоа во течноста во која се динста пилето се става брашно и се зачинува по вкус.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: