Рецепти
Пиле со печурки Ана Ѓорова

Пиле во црвено вино и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Масло(3 Супени лажици)

Свежи шампињони(500 Грама)

Грашок(250 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Црвено вино(3/8 Литри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пилето се сече на четири дела и му се додава сол, бибер и темјан.
  2. Парчињата се пржат на масло од сите страни неколку минути, а потоа се додава вино и се динста половина час.
  3. Печурките се мешаат со грашакот и се додаваат со месото во тавата.
  4. Се промешува и динста уште 10-тина минути, а потоа во течноста во која се динста пилето се става брашно и се зачинува по вкус.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: