Рецепти
Пиле со печурки Ана Ѓорова

Пиле во црвено вино и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Масло(3 Супени лажици)

Свежи шампињони(500 Грама)

Грашок(250 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Црвено вино(3/8 Литри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пилето се сече на четири дела и му се додава сол, бибер и темјан.
  2. Парчињата се пржат на масло од сите страни неколку минути, а потоа се додава вино и се динста половина час.
  3. Печурките се мешаат со грашакот и се додаваат со месото во тавата.
  4. Се промешува и динста уште 10-тина минути, а потоа во течноста во која се динста пилето се става брашно и се зачинува по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: