Рецепти
Пиле во кисело млеко Ана Ѓорова

Пиле во бел сос од кисело млеко и лук за вкусен, семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 поголемо )

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(4 )

Кисело млеко(500 Грама)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Лук

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилето измијте го и добро исчистете го. Потоа раздвојте го на парчиња (кожата се вади), зачинете го, премачкајте го со масло и ставете го во рерна да се пече.
  2. По 10 минути печење полијте го со една чаша супа (претходно сварена од пилешка коцка за супа) и со маслото во кое се пече пилето. Постапката повторете ја уште еднаш до двапати.
  3. Настрана изматете ги јајцата со брашното и додајте го киселото млеко.
  4. Овој сос потоа се става во тенџере на малку маст, се додаваат ситно исечкан лук и 50 мл од супата од коцка. Се меша додека се добие густ крем.
  5. Извадете го печеното пиле од рерната, полијте го со кремот, па вратете го во рерната и потпечете го уште 15 минути.
  6. Парчињата месо послужете ги полиени со сос и со гарнир од зеленчук по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: