Рецепти
Пиле во кисело млеко Ана Ѓорова

Пиле во бел сос од кисело млеко и лук за вкусен, семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 поголемо )

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(4 )

Кисело млеко(500 Грама)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Лук

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилето измијте го и добро исчистете го. Потоа раздвојте го на парчиња (кожата се вади), зачинете го, премачкајте го со масло и ставете го во рерна да се пече.
  2. По 10 минути печење полијте го со една чаша супа (претходно сварена од пилешка коцка за супа) и со маслото во кое се пече пилето. Постапката повторете ја уште еднаш до двапати.
  3. Настрана изматете ги јајцата со брашното и додајте го киселото млеко.
  4. Овој сос потоа се става во тенџере на малку маст, се додаваат ситно исечкан лук и 50 мл од супата од коцка. Се меша додека се добие густ крем.
  5. Извадете го печеното пиле од рерната, полијте го со кремот, па вратете го во рерната и потпечете го уште 15 минути.
  6. Парчињата месо послужете ги полиени со сос и со гарнир од зеленчук по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: