Рецепти
Пиле во кисело млеко Ана Ѓорова

Пиле во бел сос од кисело млеко и лук за вкусен, семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 поголемо )

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(4 )

Кисело млеко(500 Грама)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Лук

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилето измијте го и добро исчистете го. Потоа раздвојте го на парчиња (кожата се вади), зачинете го, премачкајте го со масло и ставете го во рерна да се пече.
  2. По 10 минути печење полијте го со една чаша супа (претходно сварена од пилешка коцка за супа) и со маслото во кое се пече пилето. Постапката повторете ја уште еднаш до двапати.
  3. Настрана изматете ги јајцата со брашното и додајте го киселото млеко.
  4. Овој сос потоа се става во тенџере на малку маст, се додаваат ситно исечкан лук и 50 мл од супата од коцка. Се меша додека се добие густ крем.
  5. Извадете го печеното пиле од рерната, полијте го со кремот, па вратете го во рерната и потпечете го уште 15 минути.
  6. Парчињата месо послужете ги полиени со сос и со гарнир од зеленчук по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: