Рецепти
Пиле во сос од смокви Ана Ѓорова

Лесен безглутенски ручек во комбинација од вкусови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Масло(2 Супени лажици)

Црвен кромид(3 Главици)

Суви смокви(6 )

Црни маслинки(1 Чаша)

Бело вино(1 Чаша)

Сушен темјан(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на максимум.
  2. Во голем огноотпорен сад ставете ги парчињата од пилето и зачинете со сол и бибер и додајте масло. Печете го месото 5 – 10 минути од едната страна, па превртете го од гругата страна и печете уште половина час додека не потемне.
  3. Во меѓувреме во друг сад на оган ставете масло и кромид и пропржете ги смоквите 2-3 минути додека не потемнат. Потоа додајте маслинки, вино и темјан и динстајте на тивок оган со повремено мешање и ставете ја смесата врз месото во рерната и печете уште кратко, па послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: