Рецепти
Пиле во сос од смокви Ана Ѓорова

Лесен безглутенски ручек во комбинација од вкусови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Масло(2 Супени лажици)

Црвен кромид(3 Главици)

Суви смокви(6 )

Црни маслинки(1 Чаша)

Бело вино(1 Чаша)

Сушен темјан(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на максимум.
  2. Во голем огноотпорен сад ставете ги парчињата од пилето и зачинете со сол и бибер и додајте масло. Печете го месото 5 – 10 минути од едната страна, па превртете го од гругата страна и печете уште половина час додека не потемне.
  3. Во меѓувреме во друг сад на оган ставете масло и кромид и пропржете ги смоквите 2-3 минути додека не потемнат. Потоа додајте маслинки, вино и темјан и динстајте на тивок оган со повремено мешање и ставете ја смесата врз месото во рерната и печете уште кратко, па послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: