Рецепти
Пилешка салата со павлака Ана Ѓорова

Кремаста салата од варено пилешко со компири, ориз, јајца и павлака. Погодна е за секакви пригоди и е многу вкусна.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(200-250 Грама)

Ориз(100 Грама)

Павлака(900 Грама)

Сирење(200 Грама)

Јајце(5 )

Кисели краставички(8 )

Компир(5 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се става оризот во врела вода и се вари. Откако ќе се свари, се плакне со ладна вода и се додава на другите состојки.
  2. Пилешкото месо, компирите и јајцата се варат, па се сечкаат и се додаваат со другите состојки. Компирите може да се испасираат.
  3. Во длабок сад се ставаат павлаката, компирите, оризот, пилешкото месо, јајцата, издробеното сирење и исечканите кисели краставички.
  4. Убаво се промешува и се посолува по вкус. Може да се декорира со магдонос, морков, краставички или цвекло.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: