Рецепти
Пилешки батаци со сусам
Зачинети пилешки батаци што се одлични за ручек со гарнир по желба. Пријатно јадење!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки копан(6 )
Маслиново масло(1 Супена лажица)
Лимон(1 )
Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)
Куркума(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Батаците се варат околу 20 минути. Потоа се ставаат во длабок сад во кој ги додаваме сите зачини заедно (сол, ѓумбир, бибер и куркума) и сок од лимон и промешуваме.
- Потоа секое батаче го посипуваме со сусам и ги редиме во тава премачкана со маслиново масло.
- Ги печеме во загреана рерна на 180°C околу 20-тина минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во