Рецепти
Пилешки батаци со сусам Ана Ѓорова

Зачинети пилешки батаци што се одлични за ручек со гарнир по желба. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(6 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Лимон(1 )

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Куркума(1 Кафена лажица)

Сусам

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Батаците се варат околу 20 минути. Потоа се ставаат во длабок сад во кој ги додаваме сите зачини заедно (сол, ѓумбир, бибер и куркума) и сок од лимон и промешуваме.
  2. Потоа секое батаче го посипуваме со сусам и ги редиме во тава премачкана со маслиново масло.
  3. Ги печеме во загреана рерна на 180°C околу 20-тина минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: