Рецепти
Пилешки ќебапи Ана Ристеска

Вкусни пилешки ќебапчиња како идеја за денешниот ручек. На здравје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(750 Грама)

Сланина(200 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Јајце(1 )

Сечкан магдонос(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пилешкото месо, сланината, кромидот и лукот сомелете ги во машина за мелење месо.
  2. Во смесата додајте ги јајцето, магдоносот и зачините, и добро измешајте за да се добие изедначена смеса.
  3. Од приготвената смеса со намрсени раце обликувајте ќебапи, а потоа оставете ги да отстојат два часа во фрижидер.
  4. Ќебапите пржете ги на загреано масло или на скара да заруменат.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: