Рецепти
Пилешки ќебапи Ана Ристеска

Вкусни пилешки ќебапчиња како идеја за денешниот ручек. На здравје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(750 Грама)

Сланина(200 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Јајце(1 )

Сечкан магдонос(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пилешкото месо, сланината, кромидот и лукот сомелете ги во машина за мелење месо.
  2. Во смесата додајте ги јајцето, магдоносот и зачините, и добро измешајте за да се добие изедначена смеса.
  3. Од приготвената смеса со намрсени раце обликувајте ќебапи, а потоа оставете ги да отстојат два часа во фрижидер.
  4. Ќебапите пржете ги на загреано масло или на скара да заруменат.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: