Рецепти
Пилешки ќебапи
Вкусни пилешки ќебапчиња како идеја за денешниот ручек. На здравје
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(750 Грама)
Сланина(200 Грама)
Кромид(1 Главица)
Лук(2 Чешниња)
Јајце(1 )
Сечкан магдонос(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Пилешкото месо, сланината, кромидот и лукот сомелете ги во машина за мелење месо.
- Во смесата додајте ги јајцето, магдоносот и зачините, и добро измешајте за да се добие изедначена смеса.
- Од приготвената смеса со намрсени раце обликувајте ќебапи, а потоа оставете ги да отстојат два часа во фрижидер.
- Ќебапите пржете ги на загреано масло или на скара да заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во