Рецепти
Пилешко со кари Ана Ѓорова

Динстано пилешко месо со вкусен сос од домати и кари

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(750 Грама)

Лук(750 Грама)

Путер(40 Грама)

Кари во прав(2 Супени лажици)

Домат(0.5 Килограм)

Вегета(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешкото месо исчистете го, отстранете ја кожата и исечете го на помали парчиња.
  2. Лукот ситно исечкајте го и пржете го во тава на загреано масло додека не омекне и стане проѕирен.
  3. Потоа во тавата за пржење со лукот додајте кари и продолжете да пржите со постојано мешање додека карито сосема не потемне.
  4. Додајте го месото во тавата, додавајте постепено по малку вода и динстајте на умерена температура.
  5. По неколку минути кога месото малку ќе омекне, додајте го исечканиот домат и зачинете со вегета. Продолжете со готвење додека месото целосно не омекне. Послужете со ориз и свежа салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: