Рецепти
Пилешко со кари Ана Ѓорова

Динстано пилешко месо со вкусен сос од домати и кари

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(750 Грама)

Лук(750 Грама)

Путер(40 Грама)

Кари во прав(2 Супени лажици)

Домат(0.5 Килограм)

Вегета(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешкото месо исчистете го, отстранете ја кожата и исечете го на помали парчиња.
  2. Лукот ситно исечкајте го и пржете го во тава на загреано масло додека не омекне и стане проѕирен.
  3. Потоа во тавата за пржење со лукот додајте кари и продолжете да пржите со постојано мешање додека карито сосема не потемне.
  4. Додајте го месото во тавата, додавајте постепено по малку вода и динстајте на умерена температура.
  5. По неколку минути кога месото малку ќе омекне, додајте го исечканиот домат и зачинете со вегета. Продолжете со готвење додека месото целосно не омекне. Послужете со ориз и свежа салата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: