Рецепти
Пилешко со кари Ана Ѓорова

Динстано пилешко месо со вкусен сос од домати и кари

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(750 Грама)

Лук(750 Грама)

Путер(40 Грама)

Кари во прав(2 Супени лажици)

Домат(0.5 Килограм)

Вегета(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешкото месо исчистете го, отстранете ја кожата и исечете го на помали парчиња.
  2. Лукот ситно исечкајте го и пржете го во тава на загреано масло додека не омекне и стане проѕирен.
  3. Потоа во тавата за пржење со лукот додајте кари и продолжете да пржите со постојано мешање додека карито сосема не потемне.
  4. Додајте го месото во тавата, додавајте постепено по малку вода и динстајте на умерена температура.
  5. По неколку минути кога месото малку ќе омекне, додајте го исечканиот домат и зачинете со вегета. Продолжете со готвење додека месото целосно не омекне. Послужете со ориз и свежа салата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: