Рецепти
Пилешко со сирење Ана Ристеска

Сочно пилешко месо во превкусен сос со сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Исчистете го празот, отстранете ги листовите и зелениот дел.
  2. Измијте го, избришете го и исечете го на крукчиња.
  3. Посолете ги парчињата пилешко месо и зачинете ги со бибер.
  4. Загрејте го путерот во една тава, додајте ги парчињата пилешко месо и пржете ги 5 минути од сите страни.
  5. Полијте ги со виното и оставете го да испари. Додајте ги ароматичните тревки, празот и супата, поклопете го садот и продолжете да го пржите месото на тивок оган уште 20 минути.
  6. Додајте ги маслинките и една црпалка топла вода. Поклопете го садот и пржете го месото уште 20 минути. На крајот извадете го месото, а во сосот додајте го сирењето и пржете го на тивок оган се додека не се растопи. Вратете го месото во садот, измешајте го и сервирајте го.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: