Рецепти
Пилешко со сирење Ана Ристеска

Сочно пилешко месо во превкусен сос со сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Исчистете го празот, отстранете ги листовите и зелениот дел.
  2. Измијте го, избришете го и исечете го на крукчиња.
  3. Посолете ги парчињата пилешко месо и зачинете ги со бибер.
  4. Загрејте го путерот во една тава, додајте ги парчињата пилешко месо и пржете ги 5 минути од сите страни.
  5. Полијте ги со виното и оставете го да испари. Додајте ги ароматичните тревки, празот и супата, поклопете го садот и продолжете да го пржите месото на тивок оган уште 20 минути.
  6. Додајте ги маслинките и една црпалка топла вода. Поклопете го садот и пржете го месото уште 20 минути. На крајот извадете го месото, а во сосот додајте го сирењето и пржете го на тивок оган се додека не се растопи. Вратете го месото во садот, измешајте го и сервирајте го.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: