Рецепти
Пилешко во црн патлиџан Ана Ѓорова

Печени ролнички од модар патлиџан и пилешко месо во сос од павлака за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Пилешките гради ги сечкаме на долги, тенки парчиња. Ги посолуваме и ги наросуваме со бибер, вегета и кари.
  2. Црните патлиџани ги лупиме и ги сечкаме на тенки парчиња.
  3. Врз секое парче црн патлиџан ставаме по едно парче пилешки гради и ги виткаме во ролати, па ги прицврстуваме со дрвени чепкалки.
  4. Кромидот и пиперките ситно ги сечкаме и ги ставаме во садот одоздола.
  5. Тавата ја попрскуваме со масло и врз него ги редиме ролатите. Посолуваме, зачинуваме со бибер, вегета.
  6. Преливаме со неутрална павлака и налеваме 150 мл вода. Огноотпорниот сад го затвораме со алуминиумска фолија и го ставаме да се пече 30 минути во рерна на 180 степени.
  7. Сервираме така што на чинија го ставаме пилешкото во модар патлиџан, па декорираме со лути феферонки.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: