Рецепти
Пилешко во црн патлиџан Ана Ѓорова

Печени ролнички од модар патлиџан и пилешко месо во сос од павлака за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Пилешките гради ги сечкаме на долги, тенки парчиња. Ги посолуваме и ги наросуваме со бибер, вегета и кари.
  2. Црните патлиџани ги лупиме и ги сечкаме на тенки парчиња.
  3. Врз секое парче црн патлиџан ставаме по едно парче пилешки гради и ги виткаме во ролати, па ги прицврстуваме со дрвени чепкалки.
  4. Кромидот и пиперките ситно ги сечкаме и ги ставаме во садот одоздола.
  5. Тавата ја попрскуваме со масло и врз него ги редиме ролатите. Посолуваме, зачинуваме со бибер, вегета.
  6. Преливаме со неутрална павлака и налеваме 150 мл вода. Огноотпорниот сад го затвораме со алуминиумска фолија и го ставаме да се пече 30 минути во рерна на 180 степени.
  7. Сервираме така што на чинија го ставаме пилешкото во модар патлиџан, па декорираме со лути феферонки.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: