Рецепти
Пинџур од црвени пиперки
Домашен македонски пинџур по оригинален рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвена пиперка(5 )
Домат(2 )
Модар патлиџан(2 )
Бел лук, излупен и згмечен(5 Чешниња)
Сол(1 Кафена лажица)
Масло(3-4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Сите зеленчуци (освен лукот) исечете ги на парчиња и ставете ги да се печат.
- Откако ќе се оладат, излупете ги и измелете ги, па запржете ги со зејтин, лук и сол.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во