Рецепти
Пире од грашак (посно)
Една поинаква и вкусна варијанта за подготвување на грашакот
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Грашакот се вари и откако ќе се свари, се цеди, се пасира и се прелива со водата во која се вареше.
- Во тава на оган се ставаат маслото, брашното и две чешниња ситно исечкан лук и се промешува.
- Испасираниот грашак се става во запршката, се посолува, се меша, се додава бибер и вода по потреба за пирето да не биде многу густо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во