Рецепти
Пире од грашак (посно) Ана Ѓорова

Една поинаква и вкусна варијанта за подготвување на грашакот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грашок(500 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Грашакот се  вари и откако ќе се свари, се цеди, се пасира и се прелива со водата во која се вареше.
  2. Во тава на оган се ставаат маслото, брашното и две чешниња ситно исечкан лук и се промешува.
  3. Испасираниот грашак се става во запршката, се посолува, се меша, се додава бибер и вода по потреба за пирето да не биде многу густо.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: