Рецепти
Пире од грашак (посно) Ана Ѓорова

Една поинаква и вкусна варијанта за подготвување на грашакот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грашок(500 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Грашакот се  вари и откако ќе се свари, се цеди, се пасира и се прелива со водата во која се вареше.
  2. Во тава на оган се ставаат маслото, брашното и две чешниња ситно исечкан лук и се промешува.
  3. Испасираниот грашак се става во запршката, се посолува, се меша, се додава бибер и вода по потреба за пирето да не биде многу густо.

 

Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: