Рецепти
Пита со кромид Ана Ѓорова

Вкусен вегетаријански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(200 Грама)

Брашно(250 Грама)

Кромид(500 Грама)

Јајце(3 )

Млеко(1 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од 150 грама маргарин и 200 грама брашно со вода и малку сол замесете тесто и оставете го малку време во фрижидер.
  2. Во меѓувреме на загреано масло испржете го исечканиот кромид и оставете го да се олади.
  3. Во посебен сад со јајцата измешајте 2 лажици брашно, млеко, павлака, додајте го пржениот кромид и изладете ја смесата.
  4. Потоа развлечете го тестото и покријте го дното на садот за печење со него и одозгора ставете ја смесата.
  5. Печете во загреана рерна околу 40 минути на умерена температура.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: