Рецепти
Пита со кромид Ана Ѓорова

Вкусен вегетаријански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(200 Грама)

Брашно(250 Грама)

Кромид(500 Грама)

Јајце(3 )

Млеко(1 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од 150 грама маргарин и 200 грама брашно со вода и малку сол замесете тесто и оставете го малку време во фрижидер.
  2. Во меѓувреме на загреано масло испржете го исечканиот кромид и оставете го да се олади.
  3. Во посебен сад со јајцата измешајте 2 лажици брашно, млеко, павлака, додајте го пржениот кромид и изладете ја смесата.
  4. Потоа развлечете го тестото и покријте го дното на садот за печење со него и одозгора ставете ја смесата.
  5. Печете во загреана рерна околу 40 минути на умерена температура.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: