Рецепти
Пита со кромид Ана Ѓорова

Вкусен вегетаријански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(200 Грама)

Брашно(250 Грама)

Кромид(500 Грама)

Јајце(3 )

Млеко(1 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од 150 грама маргарин и 200 грама брашно со вода и малку сол замесете тесто и оставете го малку време во фрижидер.
  2. Во меѓувреме на загреано масло испржете го исечканиот кромид и оставете го да се олади.
  3. Во посебен сад со јајцата измешајте 2 лажици брашно, млеко, павлака, додајте го пржениот кромид и изладете ја смесата.
  4. Потоа развлечете го тестото и покријте го дното на садот за печење со него и одозгора ставете ја смесата.
  5. Печете во загреана рерна околу 40 минути на умерена температура.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: