Рецепти
Пита со месо и готови кори Ана Ѓорова

Вкусна и лесна пита со фил од мешано мелено месо и компири за вкусно предјадење или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(500 Грама)

Готови кори(500 Грама)

Компир(3 средно големи )

Кромид(1 Главица)

Сол

Вегета

Бибер

Павлака(250 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(3 )

Газирана вода(200 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Главицата кромид ситно исечкајте ја и пропржете ја во малку масло. Додајте 500 г мелено месо, 3 изрендани компири (неварени) и пржете уште неколку минути.
  2. Во тава ставете една кора, премачкајте ја со масло и превиткајте ја на половина, па ставете и втора кора на ист начин.
  3. Врз втората кора ставете од филот, ставете кора, па повторно фил и така до последните две кори. Питата исечете ја на парчиња.
  4. Изматете ги јајцата, додајте 100 мл масло, павлаката, киселата вода и лажичка сол и прелијте ја исечената пита.
  5. Печете ја во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути или додека убаво зарумени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: