Рецепти
Пита со месо и готови кори Ана Ѓорова

Вкусна и лесна пита со фил од мешано мелено месо и компири за вкусно предјадење или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(500 Грама)

Готови кори(500 Грама)

Компир(3 средно големи )

Кромид(1 Главица)

Сол

Вегета

Бибер

Павлака(250 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(3 )

Газирана вода(200 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Главицата кромид ситно исечкајте ја и пропржете ја во малку масло. Додајте 500 г мелено месо, 3 изрендани компири (неварени) и пржете уште неколку минути.
  2. Во тава ставете една кора, премачкајте ја со масло и превиткајте ја на половина, па ставете и втора кора на ист начин.
  3. Врз втората кора ставете од филот, ставете кора, па повторно фил и така до последните две кори. Питата исечете ја на парчиња.
  4. Изматете ги јајцата, додајте 100 мл масло, павлаката, киселата вода и лажичка сол и прелијте ја исечената пита.
  5. Печете ја во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути или додека убаво зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: