Рецепти
Пита со месо и готови кори Ана Ѓорова

Вкусна и лесна пита со фил од мешано мелено месо и компири за вкусно предјадење или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(500 Грама)

Готови кори(500 Грама)

Компир(3 средно големи )

Кромид(1 Главица)

Сол

Вегета

Бибер

Павлака(250 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(3 )

Газирана вода(200 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Главицата кромид ситно исечкајте ја и пропржете ја во малку масло. Додајте 500 г мелено месо, 3 изрендани компири (неварени) и пржете уште неколку минути.
  2. Во тава ставете една кора, премачкајте ја со масло и превиткајте ја на половина, па ставете и втора кора на ист начин.
  3. Врз втората кора ставете од филот, ставете кора, па повторно фил и така до последните две кори. Питата исечете ја на парчиња.
  4. Изматете ги јајцата, додајте 100 мл масло, павлаката, киселата вода и лажичка сол и прелијте ја исечената пита.
  5. Печете ја во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути или додека убаво зарумени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: