Рецепти
Пита со тиквички, гриз и семки Ана Ристеска

Прекрасна хроно пита со разновидни вкусови.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Овесни снегулки(50 Грама)

Гриз(100 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Јајце(5 )

Сирење(250 Грама)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подговува за помалку од 1 час

  1. Тиквичките измијте ги и изрендајте ги.
  2. Во еден сад измешајте ги овесните снегулки, гризот и прашакот за печиво. Додајте ги јајцата, сирењето, сол и бибер во оваа смеса, а потоа додајте ги и зачините и тиквичките и убаво промешајте.
  3. Смесата претурете ја во сад за печење, одозгора наросете со сирење, сусам и семки од тиква и печете околу 50 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: