Рецепти
Пита со тиквички и со гриз Ана Ристеска

Лесна, а вкусна пита која е одлично предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(800 Грама)

Брашно(50 Грама)

Гриз(100 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Јајце(5 )

Сирење(250 Грама)

Сланина(сечкана 100 Грама)

Бибер

Сол

Шери домати

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Тиквичките се мијат, се рендаат и се оставаат настрана (не се солат).
  2. Брашното се меша со гризот и со прашокот за печиво.
  3. Јајцата се матат, се додаваат сирењето, сланината, биберот и солта.
  4. Смесата се соединува со претходната и се додаваат тиквичките. Огноотпорен сад се подмачкува и со посипува со гриз, па во него се излева приготвената смеса.
  5. Одозгора се редат шери доматите. Се пече во загреана рерна на 180 степени, 45 минути.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: