Рецепти
Пита со тиквички и со гриз Ана Ристеска

Лесна, а вкусна пита која е одлично предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(800 Грама)

Брашно(50 Грама)

Гриз(100 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Јајце(5 )

Сирење(250 Грама)

Сланина(сечкана 100 Грама)

Бибер

Сол

Шери домати

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Тиквичките се мијат, се рендаат и се оставаат настрана (не се солат).
  2. Брашното се меша со гризот и со прашокот за печиво.
  3. Јајцата се матат, се додаваат сирењето, сланината, биберот и солта.
  4. Смесата се соединува со претходната и се додаваат тиквичките. Огноотпорен сад се подмачкува и со посипува со гриз, па во него се излева приготвената смеса.
  5. Одозгора се редат шери доматите. Се пече во загреана рерна на 180 степени, 45 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: