Рецепти
Пица со тесто од карфиол (хроно)
Здрав ручек богат со витамини
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Карфиол(1 )
Моцарела сирење(1/2 Чаша)
Сол(1/2 Кафена лажица)
Сув босилек(1/2 Кафена лажица)
Суво оригано(1/2 Кафена лажица)
Лук(1 Чешне)
Белка од јајце(1 )
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Црни маслинки(10 )
Црвен кромид(1 )
Домат(1 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Измијте ги, исушете ги и раздвојте ги цветовите од карфиолот. Ставете ги во блендер и сомелете ги. Садот со мелениот карфиол покријте го со хартија за печење и ставете го во микробранова печка на 5 минути. Истресете го мелениот карфиол на крпа и оставете го да се излади. Изладениот карфиол завиткајте го во крпа и исцедете го од вишокот течност.
- Во карфиолот додајте моцарела, сол, босилок, оригано, ситно сечкан лук и белка и замесете тесто со рацате. Формирајте кора на хартија за печење и печете на 200 степени, околу 10 минути.
- Потпечената кора извадете ја од рерна, премачкајте ја со маслиново масло и по желба распоредете маслинки, црвен кромид, домат, магдонос и зачини.
- Вратете ја во рерна и печете уште 5 минути, оставете да се излади и сервирајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во