Рецепти
Пивски переци Ана Ристеска

Домашни переци совршени за со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Млеко(1/2 Литар)

Квасец(1 )

Прашок за печиво(1 )

Шеќер(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(3 Чаши)

Свинска маст(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Во 1 кг брашно се меша 1 лажичка сол, 1 прашак за печење и 1 стасан квасец.
  2. Сето ова се замесува со пола литар млако млеко.
  3. Откако убаво ќе се измеси тестото, се остава на топло да стасува.
  4. Потоа тестото убаво се размесува, се кинат парчиња кои се расукуваат и се виткаат во фишаци.
  5. Се редат во подмачкана тепсија, се премачкуваат со жолчка и се посипуваат со ким или со сусам.
  6. Откако малку ќе постојат, се печат во загреана рерна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: