Рецепти
Пивски переци Ана Ристеска

Домашни переци совршени за со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Млеко(1/2 Литар)

Квасец(1 )

Прашок за печиво(1 )

Шеќер(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(3 Чаши)

Свинска маст(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Во 1 кг брашно се меша 1 лажичка сол, 1 прашак за печење и 1 стасан квасец.
  2. Сето ова се замесува со пола литар млако млеко.
  3. Откако убаво ќе се измеси тестото, се остава на топло да стасува.
  4. Потоа тестото убаво се размесува, се кинат парчиња кои се расукуваат и се виткаат во фишаци.
  5. Се редат во подмачкана тепсија, се премачкуваат со жолчка и се посипуваат со ким или со сусам.
  6. Откако малку ќе постојат, се печат во загреана рерна.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: