Рецепти
Плескавици од наут Ана Ѓорова

Вегетаријански ручек за љубителите на наутот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(400 Грама)

Павлака(100 Милилитри)

Брашно(40 Грама)

Овчо сирење(40 Грама)

Јајце(2 )

Рузмарин(1 Гранче)

Жалфија(4 Листови)

Лук(1 Чешне)

Путер(30 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ставете го наутот во ладна вода да омекне. Потоа исцедете го и половина од наутот ставете го миксер заедно со павлаката и сирењето. Матете ги сè додека не добиете фино пире.
  2. Префрлете го пирето во еден сад и додајте ги останатите зрна наут (крупно исечкани). Додајте ги и исечканиот лук, жалфија и рузмарин, јајцата и брашното. Добро измешајте ги со лажица и додајте сол и бибер. Од смесата направете повеќе плескавици.
  3. Загрејте ги путерот и маслото во една тава и пржете ги плескавиците сè додека не заруменат. Превртете ги и пржете ги од другата страна. Вадете ги врз салфетка за да се исцедат од вишокот маснотија и сервирајте ги подоладени со салата по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: