Рецепти
Плескавици од наут Ана Ѓорова

Вегетаријански ручек за љубителите на наутот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(400 Грама)

Павлака(100 Милилитри)

Брашно(40 Грама)

Овчо сирење(40 Грама)

Јајце(2 )

Рузмарин(1 Гранче)

Жалфија(4 Листови)

Лук(1 Чешне)

Путер(30 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ставете го наутот во ладна вода да омекне. Потоа исцедете го и половина од наутот ставете го миксер заедно со павлаката и сирењето. Матете ги сè додека не добиете фино пире.
  2. Префрлете го пирето во еден сад и додајте ги останатите зрна наут (крупно исечкани). Додајте ги и исечканиот лук, жалфија и рузмарин, јајцата и брашното. Добро измешајте ги со лажица и додајте сол и бибер. Од смесата направете повеќе плескавици.
  3. Загрејте ги путерот и маслото во една тава и пржете ги плескавиците сè додека не заруменат. Превртете ги и пржете ги од другата страна. Вадете ги врз салфетка за да се исцедат од вишокот маснотија и сервирајте ги подоладени со салата по вкус.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: