Рецепти
Плескавици од пилешко месо и од тиквички (хроно) Ана Ристеска

Плескавиците можат да се приготват и со свинско и говедско мелено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Исечете го пилешкото месо на мали парчиња и иситнете го во блендер. На малку масло пропржете го ситно исечканиот млад кромид.
  2. Изрендајте ги тиквичките, посолете ги и оставете ги да стојат околу 15 минути да пуштат сок. Исцедете ги и измешајте ги со пилешкото месо. Додајте ги динстаниот кромид, сечканиот магдонос, зачини по вкус и белката да ја поврзе смесата.
  3. Обликувајте плескавици и наредете ги на плех покриен со хартија за печење. Прелијте со малку масло и печете во рерна на 200 степени околу 30 минути. Послужете со свеж зеленчук по избор.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: