Рецепти
Плескавици од пилешко месо и од тиквички (хроно) Ана Ристеска

Плескавиците можат да се приготват и со свинско и говедско мелено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Исечете го пилешкото месо на мали парчиња и иситнете го во блендер. На малку масло пропржете го ситно исечканиот млад кромид.
  2. Изрендајте ги тиквичките, посолете ги и оставете ги да стојат околу 15 минути да пуштат сок. Исцедете ги и измешајте ги со пилешкото месо. Додајте ги динстаниот кромид, сечканиот магдонос, зачини по вкус и белката да ја поврзе смесата.
  3. Обликувајте плескавици и наредете ги на плех покриен со хартија за печење. Прелијте со малку масло и печете во рерна на 200 степени околу 30 минути. Послужете со свеж зеленчук по избор.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: