Рецепти
Подравски шницли Ана Ристеска

Телешки шницли по бабин рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(1 Килограм)

Свинска маст(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Бело вино(1 Децилитар)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Слатка павлака(3 Супени лажици)

Леб(2 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Во маста се пропржува кромидот, се додакаат парчињата леб и заедно се пропржуваат.
  2. Се полива со малку вода и се динста додека не се растопи лебот, односно додека згусне.
  3. Врз лебот се ставаат шницлите, лук и сол.
  4. Се додава уште малку вода и се динста додека да омекне месото.
  5. Тогаш се додава вино измешано со пирето од домати и се остава да проврие.
  6. Откако сето тоа ќе биде готово, одозгора се прелива со слатка павлака и се посипува со магдонос.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: