Рецепти
Подравски шницли Ана Ристеска

Телешки шницли по бабин рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(1 Килограм)

Свинска маст(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Бело вино(1 Децилитар)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Слатка павлака(3 Супени лажици)

Леб(2 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Во маста се пропржува кромидот, се додакаат парчињата леб и заедно се пропржуваат.
  2. Се полива со малку вода и се динста додека не се растопи лебот, односно додека згусне.
  3. Врз лебот се ставаат шницлите, лук и сол.
  4. Се додава уште малку вода и се динста додека да омекне месото.
  5. Тогаш се додава вино измешано со пирето од домати и се остава да проврие.
  6. Откако сето тоа ќе биде готово, одозгора се прелива со слатка павлака и се посипува со магдонос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: