Рецепти
Подравски шницли Ана Ристеска

Телешки шницли по бабин рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(1 Килограм)

Свинска маст(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Бело вино(1 Децилитар)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Слатка павлака(3 Супени лажици)

Леб(2 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Во маста се пропржува кромидот, се додакаат парчињата леб и заедно се пропржуваат.
  2. Се полива со малку вода и се динста додека не се растопи лебот, односно додека згусне.
  3. Врз лебот се ставаат шницлите, лук и сол.
  4. Се додава уште малку вода и се динста додека да омекне месото.
  5. Тогаш се додава вино измешано со пирето од домати и се остава да проврие.
  6. Откако сето тоа ќе биде готово, одозгора се прелива со слатка павлака и се посипува со магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: