Рецепти
Погачици со маслинки (хроно) Ана Ристеска

Идеја за хроно појадок. По желба во тестото може да додадете и малку сирење и сечкан сушен домат.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Путер(100 Грама)

Црни маслинки(50 Грама)

Суво оригано(1/2 Кафена лажица)

Вода(50 Милилитри)

Белка од јајце(1 )

Сирење

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Во подлабок сад измешајте брашно, сол и прашак за печиво. Додајте коцки ладен путер, сечкани маслинки и оригано. Прелијте и малку вода да се соединат сите состојки.
  2. Тестото не треба да мирува, туку може веднаш да се развлече на дебелина од 0,5 см. Со чаша вадете погачици и редете ги во плех.
  3. Премачкајте со изматената белка и посипете малку изрендано сирење или некое семе по желба.
  4. Печете на 200 степени околу 30 минути и послужете топло за појадок.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: