Рецепти
Похувани јаболки со чоколадо Ана Ѓорова

Вкусна и необична ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јаболките излупете ги и исечете ги на кругови.
  2. Јајцате изматете ги со млекото и малку брашно колку да се добие малку погуста смеса од таа за палачинки. Додавајте брашно по потреба.
  3. Парчињата јаболка извалкајте ги во тестото и пржете ги на загреано масло од двете страни.
  4. Наредете ги на чинија, наросете шеќер, ванилин шеќер, цимет и рендано чоколадо.
  5. За преливот од чоколадо: малку млеко измешајте со 1 лажица брашно и жолчка од јајце и гответе ја смесата на пареа со мешање додека не зоврие, а потоа измешајте го иситнетото чоколадо и ванилиниот шеќер. Гответе 1-2 минути, а потоа додајте 50 грама путер, промешајте и прелијте ги јаболките.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: