Рецепти
Похувани јаболки со чоколадо Ана Ѓорова

Вкусна и необична ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јаболките излупете ги и исечете ги на кругови.
  2. Јајцате изматете ги со млекото и малку брашно колку да се добие малку погуста смеса од таа за палачинки. Додавајте брашно по потреба.
  3. Парчињата јаболка извалкајте ги во тестото и пржете ги на загреано масло од двете страни.
  4. Наредете ги на чинија, наросете шеќер, ванилин шеќер, цимет и рендано чоколадо.
  5. За преливот од чоколадо: малку млеко измешајте со 1 лажица брашно и жолчка од јајце и гответе ја смесата на пареа со мешање додека не зоврие, а потоа измешајте го иситнетото чоколадо и ванилиниот шеќер. Гответе 1-2 минути, а потоа додајте 50 грама путер, промешајте и прелијте ги јаболките.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: