Рецепти
Полнет багет со риба Ана Ѓорова

Одлична ужинка за пикник и за разни други пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Туна во конзерва(1 )

Зелени маслинки(50 Грама)

Сардини во конзерва(3-4 )

Масло(1 Супена лажица)

Вода(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Багетот пресечете го на два дела.
  2. Издлабете ја средината внимателно со нож, така што ќе остане само корката.
  3. Средината од лебот заедно со туната, сардините, зелените маслинки, маслото и малку вода, околу 2 лажици ставете ја во блендер и сомелете ја додека добиете кремаста смеса.
  4. Полнете го багетот со смесата и со плус свежи парчиња зелени маслинки.
  5. Лебот покријте го со проѕирна фолија и оставете го околу 1 час во фрижидер.
  6. Потоа извадете го од фрижидер и исечете го на кришки околу 1 см.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: