Рецепти
Полнет багет со риба
Одлична ужинка за пикник и за разни други пригоди
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Багет(1 )
Туна во конзерва(1 )
Зелени маслинки(50 Грама)
Сардини во конзерва(3-4 )
Масло(1 Супена лажица)
Вода(1-2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Багетот пресечете го на два дела.
- Издлабете ја средината внимателно со нож, така што ќе остане само корката.
- Средината од лебот заедно со туната, сардините, зелените маслинки, маслото и малку вода, околу 2 лажици ставете ја во блендер и сомелете ја додека добиете кремаста смеса.
- Полнете го багетот со смесата и со плус свежи парчиња зелени маслинки.
- Лебот покријте го со проѕирна фолија и оставете го околу 1 час во фрижидер.
- Потоа извадете го од фрижидер и исечете го на кришки околу 1 см.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во