Рецепти
Полнет багет со риба Ана Ѓорова

Одлична ужинка за пикник и за разни други пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Туна во конзерва(1 )

Зелени маслинки(50 Грама)

Сардини во конзерва(3-4 )

Масло(1 Супена лажица)

Вода(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Багетот пресечете го на два дела.
  2. Издлабете ја средината внимателно со нож, така што ќе остане само корката.
  3. Средината од лебот заедно со туната, сардините, зелените маслинки, маслото и малку вода, околу 2 лажици ставете ја во блендер и сомелете ја додека добиете кремаста смеса.
  4. Полнете го багетот со смесата и со плус свежи парчиња зелени маслинки.
  5. Лебот покријте го со проѕирна фолија и оставете го околу 1 час во фрижидер.
  6. Потоа извадете го од фрижидер и исечете го на кришки околу 1 см.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: